Jeugdtherapie

Jeugdtherapie biedt jongeren een nieuwe kans; de therapie is een mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen en/of negatieve ervaringen te verwerken.

Ben jij om de een of andere reden uit evenwicht geraakt of zit je vast in een rot situatie? Heb je het gevoel er alleen voor te staan, niet meer begrepen te worden of vast te zitten in patronen waar je je ongelukkig bij voelt. Gaat het thuis slecht of kun je thuis jezelf zijn maar staan op school de alarmlichten aan? Allemaal redenen om gehoord en gezien te worden vanuit jouw zorgen, pijn punten en problemen.

Samen kijken we naar jouw wereld en jouw talenten.

Bij Kindertherapie Brabant kan je als jongeren onder anderen terecht met één of meerdere van onderstaande problemen:

Ontwikkelingsstoornis

Bij vermoedens van of met een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, ASS (een autisme spectrum stoornis), gedragsstoornis, een ticstoornis.

Gedragsproblemen

Woede aanvallen, grens opzoekend gedrag, niet luisteren, brutaal zijn, pesten, regulatieproblemen, extreem teruggetrokken gedrag.

Problemen met jouw ouders of verzorgers

Problemen in de opvoeding, communicatieproblemen in het gezin.

Emotionele problemen

Niet goed “in je vel zitten”, verdrietig of somber, depressieve gevoelens, negatief zelfbeeld, veel piekeren, onzeker zijn, hoog sensitiviteit.

Sociale problemen

Gepest worden, weinig vrienden hebben, veel ruzie met anderen hebben, weerbaarheidsproblemen.

Identiteits- en autonomieproblemen

Wie ben ik, keuzes leren maken, zelfbeeld, moeite met zelfstandig worden.

Angstklachten

Faalangst, angst om alleen te zijn, paniekaanvallen, fobieën, dwangklachten.

Trauma’s

Verwerking van ingrijpende, schokkende gebeurtenissen.

Rouw- en verwerkingsproblemen

Moeite met het verwerken van het overlijden van een dierbaar iemand of scheiding van de ouders.

Onbegrepen lichamelijke klachten

Klachten zonder dat er een duidelijke medische oorzaak voor is gevonden (zoals hoofdpijn, buikpijn, benauwdheid, vermoeidheid).

Heb jij last van een of meerdere van bovenstaande problemen?

Hoe gaat jeugdtherapie in zijn werk?

In een eerste kennismaking kan jij (samen met een ouder/verzorger) jouw verhaal doen en ontdekken of wij de plek zijn waar jij je op je gemak voelt. Ook zullen wij dan samen met jou kijken wat wij voor jou (en je ouders) kunnen betekenen.

Als jouw hulpvraag bij ons past gaan we een samenwerking aan en zullen er verschillende manieren van therapie ingezet worden die bij jou passen en die jou helpen om jouw doelen te behalen.

Ook kan er samen met jou voor gekozen worden om onderzoek in te zetten. Zo kunnen we samen nog beter jouw hulpvraag helder krijgen en jouw talenten en mogelijkheden zichtbaar.

Uiteraard kan je altijd contact met ons opnemen om te vragen of wij iets voor jou kunnen betekenen.