Team Kindertherapie Brabant

Christel Hüsstege & Maartje Bekink

Vanuit 1+1 is veel meer, hebben Christel Hüsstege en Maartje Bekink hun krachten gebundeld en staan zij samen aan de basis van Kindertherapie Brabant.

Vanuit hun kennis, rijke ervaring en grote passie voor het vak laten zij samen de praktijk groeien in aanbod en vooral kwaliteit.

Christel Hüsstege – Praktijkhouder:

Ik ben geboren in 1968, heb hbo jeugdwelzijnswerk gestudeerd en 11 jaar als socio-therapeut bij het GGZ, (afd. Kinder- en jeugdpsychiatrie) gewerkt op verschillende afdelingen. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de hbo opleiding psychomotorische kindertherapie en ben ik 2005 gestart met mijn eigen praktijk; Kindertherapie Brabant. In januari 2019 ben ik een vruchtbare samenwerking aangegaan met Maartje Bekink.

Aanwezigheid: maandag – dinsdag – woensdag – donderdag

Maartje Bekink – Praktijkhouder:

Ik ben geboren in 1977 en moeder van een zoon en dochter. Ik heb SPH en psychomotorische kindertherapie gestudeerd en 15 jaar als pedagoog en psychomotorisch kinder- & jeugdtherapeut gewerkt in het st. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg (ETZ). Ik was werkzaam op de kliniek en polikliniek Kindergeneeskunde en op de polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Mei 2018 startte ik mijn eigen praktijk kinder- en Jeugdtherapie Békink waarna ik, vanuit mijn hart, al snel mijn handen ineen sloeg met Christel Hüsstege.

Aanwezigheid: maandag – dinsdag – woensdag – donderdag

Eveline Gooren:

Sinds maart 2016 ben ik werkzaam in de praktijk als Psychomotorisch Kindertherapeut. Ik werk 1 dag in de week bij Kindertherapie Brabant en daarnaast nog 24 uur als Psychomotorisch Kindertherapeut bij Juzt Jeugdzorg in de regio Breda/Oosterhout.
Het werken met kinderen en hun ouders doe ik met veel passie en plezier. Elk kind is uniek wat elk traject weer anders en uitdagend maakt!

Mijn specialisaties liggen in het werken met jonge kinderen en problematiek gericht op hechting en trauma.

Aanwezigheid: dinsdag

Diane Havermans:

Ik ben in 1976 geboren. Na de PABO heb ik cursussen en opleidingen gevolgd om mij te verdiepen in o.a. de verschillende aspecten van de ontwikkeling van kinderen. In 2012 ben ik als Psychomotorisch kindertherapeut afgestudeerd. Sinds 2019 werk ik met veel plezier 1 dag in de week voor Kindertherapie Brabant. Daarnaast werk ik nog steeds in het basisonderwijs en als Rots en Watertrainer.

Aanwezigheid: donderdag en vrijdag

 

Maartje Jaspers:

Ik ben geboren in 1971,moeder van 3 kinderen en bonus moeder van 2. Eerst heb ik theater maken gestudeerd en gewerkt als choreograaf, docent en danstherapeut in het onderwijs, bij zorginstellingen en in een forensisch-therapeutische setting.

Omdat ik meer wilde weten over dans en bewegingstherapie heb ik in 2017 de Masteropleiding Dans en Bewegingstherapie in Rotterdam afgerond. Sindsdien doe ik onderzoek naar hoe danstherapie de ouder-kind interactie kan verbeteren als er sprake is van, onder andere, trauma klachten. Daarnaast houd ik me bezig met het geven van lezingen, workshops, onderwijs, en commissie werk.  Ik werk sinds 2016 in de jeugdzorg en mag sinds 1 april 2019 het team van Kindertherapie Brabant versterken.

Aanwezigheid: woensdag, donderdag en vrijdag

Susan Ackermans

Ik ben geboren in 1991 en samenwonend met mijn man en lieve, enthousiaste hond Puck. Samen met mijn hond ben ik in opleiding om ‘dog assisted therapie’ te mogen geven, waarbij ik mijn hond kan gaan inzetten binnen een therapeutische context.

Voordat ik bij Kindertherapie Brabant ging werken heb ik 5 jaar met veel plezier gewerkt binnen een gesloten afdeling voor volwassenen met een ASS diagnose. Daarnaast ben werkzaam geweest als PMT-er met kinderen en jongeren. Het werken als PMT-er daagt mij elke dag weer uit om creatief te zijn en een verbinding aan te gaan met de kinderen, jongeren en volwassen. Niet te werken vanuit een vast protocol maar afgestemd te zijn op wat de ander nodig heeft en vanuit daar mijn kennis en ervaring in te zetten.

Aanwezigheid: woensdag en vrijdag

Sandy van Tetering

Ik ben geboren in 1979, getrouwd en mama van 2 dames.

Sinds kort ben ik werkzaam als medewerker zorgadministratie bij Kindertherapie Brabant voor een aantal uur per week. Hiernaast werk ik voor 28 uur bij Amarant. De afwisseling en diversiteit vind ik fijn.

Regelen en organiseren en het team ontzorgen vind ik het leukste om te doen.

Aanwezigheid:  vrijdag

Wij als praktijk

Wij zijn geregistreerd psychomotorisch kindertherapeut bij de FVB (federatie vaktherapeutische beroepen) en aangesloten bij de Nederlandse vereniging psychomotorische kindertherapie.

Om onze registratie te behouden nemen wij deel aan supervisie, intervisie, na- en bijscholing. Conformeren wij ons aan de beroepscode met daarin opgenomen het klachtenreglement.

Om ons beroep als psychomotorische kindertherapeut professioneel te kunnen uitoefenen volgen wij regelmatig opleidingen en trainingen.