Team Kindertherapie Brabant

Christel Hüsstege & Maartje Bekink

Vanuit 1+1 is veel meer, hebben Christel Hüsstege en Maartje Bekink hun krachten gebundeld en staan zij samen aan de basis van Kindertherapie Brabant.

Vanuit hun kennis, rijke ervaring en grote passie voor het vak laten zij samen de praktijk groeien in aanbod en vooral kwaliteit.

Christel Hüsstege – Praktijkhouder:

Ik ben geboren in 1968, heb hbo jeugdwelzijnswerk gestudeerd en 11 jaar als socio-therapeut bij het GGZ, (afd. Kinder- en jeugdpsychiatrie) gewerkt op verschillende afdelingen. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de hbo opleiding psychomotorische kindertherapie en ben ik 2005 gestart met mijn eigen praktijk; Kindertherapie Brabant. In januari 2019 ben ik een vruchtbare samenwerking aangegaan met Maartje Bekink.

Aanwezigheid: maandag – dinsdag – woensdag – donderdag

Maartje Bekink – Praktijkhouder:

Ik ben geboren in 1977, getrouwd en moeder van een zoon en dochter. 15 jaar heb ik met veel passie en vanuit mooie ontwikkelingskansen als pedagoog en psychomotorisch kinder- & jeugdtherapeut gewerkt in het st. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg (ETZ). Ik was werkzaam op de kliniek en polikliniek Kindergeneeskunde en op de polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Mei 2018 startte ik mijn eigen praktijk kinder- en Jeugdtherapie Békink waarna ik, vanuit mijn hart, al snel mijn handen ineen sloeg met Christel Hüsstege om Kindertherapie Brabant samen zijn vleugels te laten uitslaan.

Aanwezigheid: maandag – dinsdag – woensdag – donderdag

Max Vorstenbosch:

Sinds 2015 ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeut. Eerst ben ik gestart binnen de volwassen psychiatrie en werkte ik met jongvolwassenen met autisme en/of ADHD. Ook heb ik ervaring op mogen doen met stemmingsstoornissen en ben ik werkzaam geweest met cliënten met een verstandelijke beperking.

Na verloop van tijd ben ik uit de GGZ gestapt en binnen kleinere praktijken gaan werken met als hoofd doelgroep kind en jeugd (en ouders). Dit doe ik de afgelopen jaren al met veel plezier en passie.

Het kijken vanuit de beleving van het kind naar de wereld om hen heen en wat er nodig is om tot groei te komen geeft steeds weer een uitdaging, zowel voor het kind, de ouders als voor mij als therapeut.

Aanwezigheid: maandag en woensdag

Diane Havermans:

Ik ben in 1976 geboren. Na de PABO heb ik cursussen en opleidingen gevolgd om mij te verdiepen in o.a. de verschillende aspecten van de ontwikkeling van kinderen. In 2012 ben ik als Psychomotorisch kindertherapeut afgestudeerd. Sinds 2019 werk ik met veel plezier 2 dagen in de week voor Kindertherapie Brabant. Daarnaast werk ik nog steeds in het basisonderwijs en als Rots en Watertrainer.

Aanwezigheid: donderdag en vrijdag

 

Jip van Deursen:

Ik mag sinds december 2021 vol enthousiasme het team van Kindtherapie Brabant versterken als dans- en bewegingstherapeut. Ik heb in mijn studie dans- en bewegingstherapie ervaring opgedaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie tijdens mijn praktijkstage. Na mijn studie heb ik 2 jaar gewerkt met kinderen, volwassenen en ouderen met verstandelijke- en/of lichamelijke beperkingen. In 2022 ga ik starten aan de Master Vaktherapie voor verdieping in het vak dans en bewegingstherapie. Zodat ik onderzoek kan doen naar de werking en kracht van dans en bewegingstherapie.

Naast mijn werk dans ik graag en ben ik veel buiten; wandelen, wielrennen, hardlopen, windsurfen, houd ik van creatief bezig zijn met schilderen, tekenen en het aanleren van een nieuwe taal.

Aanwezigheid: maandag, dinsdag en donderdag

Susan Ackermans

Ik ben geboren in 1991 en samenwonend met mijn man en lieve, enthousiaste hond Puck. Samen met mijn hond ben ik in opleiding om ‘dog assisted therapie’ te mogen geven, waarbij ik mijn hond kan gaan inzetten binnen een therapeutische context.

Voordat ik bij Kindertherapie Brabant ging werken heb ik 5 jaar met veel plezier gewerkt binnen een gesloten afdeling voor volwassenen met een ASS diagnose. Daarnaast ben werkzaam geweest als PMT-er met kinderen en jongeren. Het werken als PMT-er daagt mij elke dag weer uit om creatief te zijn en een verbinding aan te gaan met de kinderen, jongeren en volwassen. Niet te werken vanuit een vast protocol maar afgestemd te zijn op wat de ander nodig heeft en vanuit daar mijn kennis en ervaring in te zetten.

Aanwezigheid: woensdag en vrijdag

Puck:

Januari 2019 ben ik geboren in een fijn gemixt nestje. Na twee maandjes wennen aan de wereld bij mama en papa hond mocht ik naar mijn baasjes toe. Samen met mijn baasjes heb ik verschillende trainingen gedaan waarbij ik uiteindelijk op twee jarige leeftijd afstuurde aan de opleiding Dog Assisted Intervention (DAI). Sinds januari 2021 ben ik aangenomen bij Kindertherapie Brabant en mag ik mijn baasje Susan helpen binnen de PMT. Ik ben een gevoelige en enthousiaste hond, ik kan heel goed contact maken en verschillende trucjes. Doordat ik een beetje eigenwijs ben en een eigen willetje heb kan er goed met mij geoefend worden met de thema’s leiding nemen en duidelijk zijn. Maar ook word ik vaak ingezet voor ontspanning, succes ervaringen of even knuffelen.

Jeanine Hogenes 

Ik ben geboren te Den Haag in 1962, getrouwd en moeder van een lieve uitwonende dochter van 25 jaar, waar ik heel trots op ben.

Vanaf 2021 ben ik werkzaam bij Kindertherapie Brabant als medewerker zorgadministratie. Ik heb ruime administratieve ervaring in het bedrijfsleven en vervolgens in de zorg.

De ontwikkeling van kinderen en onze positieve kijk hierop, vind ik heel belangrijk en ik ben dan ook erg blij dat ik hier op mijn manier een klein stukje aan kan bijdragen.

Aanwezigheid:  maandag, dinsdag en donderdag 

Anouk Andriessen

Sinds 2021 ben ik werkzaam bij Kindertherapie Brabant als psychomotorisch therapeut. Tijdens de opleiding tot psychomotorisch therapeut heb ik me veel verdiept in de ontwikkeling van het kind. Hierin heb ik ervaring opgedaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik vind het belangrijk om samen te werken met mensen en te zoeken naar verbinding en betekenis. Door contact te maken middels sport en bewegen en samen te werken aan de doelen, ga ik meehelpen om weer in beweging te komen en stagnerende gedachten, gedrag of pijn los te kunnen laten.

In september start ik aan de opleiding Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Waar ik mij nog meer zal gaan verdiepen in de ontwikkeling van kind en het systeem.

Aanwezigheid: woensdag, donderdag en vrijdag

Dyanne Verpaalen

2021 is het jaar dat ik het team van Kindertherapie Brabant mag versterken. Ik ben o.a. afgestudeerd aan de opleidingen Pedagogiek, Psychomotorische Kindertherapie en Sportpsychologie. Mijn eerste praktijkervaring heb ik mogen opdoen binnen een residentiële setting van het Orthopedagogisch Centrum Brabant. Daar werd mijn interesse als therapeut gewekt. Ik ben mij verder gaan specialiseren door het volgen van de opleiding tot psychomotorisch (kinder) therapeut. Het werken als PMT’er binnen een kinder- en jeugdtherapie praktijk, binnen sportgroepen en binnen een fysiotherapiepraktijk volgde.

Aanwezigheid: maandag, dinsdag en donderdag

 

Hester van Zandwijk

Ik ben geboren in 1985, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Vanaf september 2021 ben ik als orthopedagoog-generalist aan de slag bij Kindertherapie Brabant. Hiervoor heb ik 10 jaar op de grens van onderwijs en zorg gewerkt. Vragen waar ik mij als orthopedagoog mee bezig houd: wat gaat er in dat koppie om, wat zit er achter het gedrag van het kind, wat heeft dit kind nodig om goed in zijn vel te zitten en zich te ontwikkelen? Dit doe ik door middel van diagnostisch onderzoek, begeleiding van het systeem (ouders, school, andere belangrijke anderen), en het meedenken met de therapeuten. Naast mijn werk als orthopedagoog ben ik graag bezig met muziek, lees ik alles wat los en vast zit en doe ik graag dingen met mijn gezin.

Aanwezigheid: maandag, dinsdag en donderdag

 

Marjet Duister

Ik ben moeder van 2 kinderen en bonusmoeder van 3.

Met veel plezier en liefde werk ik in het basisonderwijs waar ik voor de klas sta én daarnaast kinderen individueel begeleid en ondersteun op school als ze meer zorg nodig hebben. Na cursussen en opleidingen voor kinderen in hun gedrag, ontwikkeling en psychologie ben ik mijn droom gaan volgen om therapeut te worden. Sinds september 2021 mag ik mezelf toevoegen aan het team van kindertherapie Brabant als psychomotorisch kindertherapeut.

Het is mijn missie om ieder kind opnieuw met een open blik te bekijken en te helpen zonder daarbij in hokjes en vakjes te denken. Kinderen laten groeien door gebruik te maken van hun talent.

Aanwezigheid: dinsdag en woensdagochtend

 

Wij als praktijk

Wat het werk binnen ons  team van Kindertherapie Brabant zo leuk maakt is de passie, grote betrokkenheid en tikkeltje eigenwijsheid waarop we ons vak samen kunnen uitoefenen. Niet denken in beperkingen, maar denken en handelen vanuit kansen en mogelijkheden.

Het behandelen vanuit wetenschappelijke inzichten en elkaar versterken door het delen van kennis en ervaring is wat Kindertherapie Brabant zo krachtig maakt.

Wij zijn als vaktherapeut geregistreerd bij de FVB (federatie vaktherapeutische beroepen) en aangesloten bij de Nederlandse vereniging psychomotorische kindertherapie of danstherapie.

Hester is al Orthopedagoog- Geralist ingeschreven bij het register van de Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundigen  (NVO).

Om onze registratie te behouden nemen wij deel aan supervisie, intervisie, na- en bijscholing. Conformeren wij ons aan de beroepscode met daarin opgenomen het klachtenreglement.